Kampaň probíhá v dalších 43 městech po celé republice a koná se již devátým rokem. V Brně kampaň koordinuje Nadace Partnerství a registrace probíhá na webu www.dopracenakole.cz až do konce dubna. Do 15. dubna navíc mohou účastníci využít levnější startovné druhé vlny.

Možnost registrace pro běžce, chodce, ale i bruslaře, vyznavače skateboardů, longboardů a vůbec všech šetrných způsobů dopravy je určitě jedním z důvodů, proč je o kampaň vyšší zájem. V květnu jsme v Brně navíc připravili pro účastníky zajímavé akce na triko, jako je výstava na triko zdarma v Domě umění, sleva na servis kola v HaPe Sport nebo kafe od Kofi-kofi zdarma. Navíc účastníky čekají běžecké čtvrtky se Sanasport, sleva na lístky v Divadle Husa na provázku po celý květen, a také promítání filmu o messengerech na kole Murder Of Couriers v obchodu Cult of the Road.

Cílem kampaně Do práce na kole je ulevit obcím přetíženým automobilovou dopravou a přivést co nejvíce lidí k šetrnějším způsobům přepravy. K zapojení stačí utvořit s kolegy dvou až pětičlenný tým, přihlásit se do konce dubna na www.dopracenakole.cz a chodit, běhat nebo jezdit na kole do práce co nejčastěji během května.
V Brně uvede letošní ročník kampaně Do práce na kole tradiční jarní cyklohappening, letos s názvem Velká jarní cyklojízda doby šlapací. Ve čtvrtek 25. dubna ji pro obyvatele Brna odstartuje spolek Brno na kole společně s Nadací Partnerství z Moravského náměstí.

Na vítězné týmy pak čekají odměny v čele s hlavní cenou – skládacím kolem značky Brompton od firmy Cyklospeciality – pro vylosovaného šťastlivce se stoprocentní dojížďkou na kole. Podstatou kampaně je právě motivovat k pravidelné každodenní šetrné dopravě do zaměstnání. Všechna ocenění budou předána během slavnostního vyhlášení 6. června v Otevřené zahradě Nadace Partnerství.

Hlavním partnerem brněnské kampaně je firma Thermo Fisher Scientific, která vyhrála v roce 2015 v kategorii Cyklozaměstnavatel roku a od té doby je hlavním partnerem květnové výzvy.

Více na www.dopracenakole.cz, www.facebook.com/dopracenakole a www.facebook.com/doskolynakole