Nechat auto doma a nasadit si běžecké boty, nebo sednoutna kolo, pro to se každý květen rozhodnou tisíce zaměstnanců po celé republice. My kampaň už osmý ročník v Brně hrdě organizujeme.

Do práce na kole symbolicky uvede ve čtvrtek 25. dubna Velká jarní cyklojízda doby šlapací, kterou odstartuje spolek Brno na kole z Moravského náměstí. V průběhu květnové soutěžní kampaně se můžete těšit na Kafe zdarma od Kofi-Kofi, výstavu zdarma v Domě umění, slevu na servis kola v HaPe Sport, navíc účastníky čekají běžecké čtvrtky se Sanasportem, 20% sleva na Kino NoArt a 30% sleva na lístky v Divadle Husa na provázku po celý květen. Dále také promítání filmu o messengerech na kole Murder Of Couriers ve skaťáckém obchodě Cult of the Road a workshop Základního servisu v Bike Kitchen Brno.

Hlavním partnerem brněnské kampaně je firma Thermo Fisher Scientific, která vyhrála v roce 2015 v kategorii Cyklozaměstnavatel roku a od té doby je hlavním partnerem květnové výzvy.

Na slavnostním vyhlášení 6. června předáme hlavní cenu – kolo od Cyklospecialit, kterou získá vylosovaný výherce se stoprocentní dojížďkou v kategorii pravidelnost. Za měsíc v pedálech vás odměníme dalšími cenami – vstupenkami do vily Tugendhat od Muzea města Brna, poukazem na víkendový pobyt v zařízení Cyklisté vítáni, softwarem Zoner Photo Studio a mnoha dalšími. Staňte se homo cykliens a a jezděte v květnu do práce na kole!

Připojit se může každý, stačí přesvědčit kolegy v práci a sestavit dvou až pětičlenný tým. O ceny se soutěží v kategoriích týmů a jednotlivců, u kterých se hodnotí pravidelnost jízd a překonaná vzdálenost. Také firmy mohou soutěžit, a to o titul Cyklozaměstnavatel roku. Získá ho ta firma, která má nejpříznivější podmínky pro dojíždění na kole. Zpestřením jsou kreativní kategorie, kam posílají účastníci kampaně nápaditě ztvárněné postřehy z cest na kole, například prostřednictvím videí, fotek nebo textů.

Kampaň je inspirovaná úspěchem obdobných kampaní realizovaných v Rakousku, Německu, Velké Británi, Dánsku či Maďarsku.

Ať už jste zaměstnancem nebo vedoucím jakéhokoli podniku (soukromého, veřejného, komerčního nebo neziskového), je to kampaň pro Vás!

Podívejte se na www.dopracenakole.cz

Oficiální spot pro rok 2019