Zveme vás v sobotu 1. října 2016 v 15.00 na dílnu, na které se dozvíte základy teorie estetiky a techniky vázání a uvážete si vlastní kytici. Budeme používat podzimní rostliny a květiny z Otevřené zahrady. Kytici plnou barevného listí, plodů, vůní a barev doplníme květinami z floristického ateliéru. Dílnu povede florista a umělec Tamás Vígh.

Kdo je Tamás Vígh?

Dvojnásobný držitel titulu mistra floristy na Slovensku, umístil se v několika mezinárodních soutěžích, později se stal odborným garantem na soutěžích Euroskills. Je členem poroty na soutěži Euroflora.

Tamás a naše bylinkové dílny

"S Tamásem jsme se setkali letos na jaře, kdy jsme obdivovali květiny v jeho ateliéru, rychle jsme našli společnou řeč a začali spolupracovat. Na naší Růžové dílně jsme používali růže, které pěstuje Tamásova rodina, na výrobu kosmetické řady z růži. Tamás brzy objevil Otevřenou zahradu a v jeho ateliéru a prodejnědnes najdete i rostliny od nás," říká Helena Peřinová z Otevřené zahrady.

Tamás k tomu dodává: „Ctím přírodní charakter materiálu, se kterým pracuji. Práce květináře jde ruku v ruce s ekologií, a to jsou dva zásadní důvody, proč jsem se rozhodl prodávat květy s malou ekologickou stopou.“

Těší nás, že můžeme Tamáse přivítat jako hostujícího lektora v Otevřené zahradě a přivonět k umění vázání květin.

Registrace bude od 14:45 do 15:00 na terase nad dřevěnými schody. Vzhledem k omezené kapacitě se prosím předem registrujte. Přihláška je platná po zaplacení účastnického poplatku (do dvou dnů, poté se registrace automaticky ruší).

Cena: 1200 Kč