EKOFILM je mezinárodní filmový festival o životním prostředí. Je nejstarším filmovým festivalem environmentálního zaměření v Evropě. Letošní již 42. ročník je zaměřen na téma Voda – sucho. Od roku 2016 je jeho spolupořadatelem i naše nadace.
EKOFILM vznikl v roce 1974 odtržením od festivalu Techfilm, kdy silná sekce pořadů o životním prostředí přispěla ke vzniku samostatného festivalu. Poprvé se EKOFILM konal v Ostravě, následně v Českém Krumlově a premiérově se letos přesouvá do rodiště většiny významných českých ekologických aktivit – do Brna.

Festival svým divákům předkládá především nezávislé dokumenty o otázkách a globálních problémech ochrany životního prostředí. Soustřeďuje kolem sebe pozitivně laděné osobnosti, které festivalu vtiskávají jeho specifickou tvář.

Širokému okruhu diváků EKOFILM prostřednictvím špičkových soutěžních i nesoutěžních snímků přináší významný zdroj nejnovějších informací o stavu přírody a životního prostředí v různých zemích světa a v mnoha případech i fakta o řešení závažných ekologických kauz.

Prezidentem festivalu je Ladislav Miko, zástupce ředitele Generálního ředitelství pro zdraví a ochranu spotřebitele Evropské komise a zároveň člen správní rady naší nadace.

Podívejte se na oficiální stránky festivalu Ekofilm.