Již v roce 2001 jsme odstartovali projekt Moravských vinařských stezek, který se během let stal jedním z nejoblíbenějších cykloturistických produktů.

V roce 2007 jsme vydali Průvodce sklepními uličkami jižní Moravy. Kromě všeho jiného je také tím nejlepším příkladem a vodítkem pro vinaře, kteří se chystají renovovat vinné sklepy.

Od roku 2009 putujeme po celé jižní Moravě s Festivalem otevřených sklepů, který několikrát ročně představuje během jediného víkendu vinaře a jejich vína v několika obcích zároveň. Od té doby se z festivalu stala jedna z vrcholných akcí jižní Moravy, na kterou jezdí pravidelně 2000 návštěvníků z celé České republiky. Prostřednictvím festivalu, který organizujeme pod hlavičkou Partnerství, o.p.s., chceme představit autentické prostředí jižní Moravy přímo ve sklípcích, pozvednou obraz o kvalitě vín i místních služeb a nabídnout nejvyšší kvalitu místní gastronomie. Přijeďte na festival a poznejte svého vinaře!

V roce 2012 jsme Festival otevřených sklepů poprvé zorganizovali i v Brně, kam jsme pozvali třicítku zajímavých jihomoravských vinařů, abychom je představili brněnské veřejnosti. Od roku 2013 tento festival nese název Víno z blízka a je úzce navázán na festival Jídlo z blízka.