Data ze sčítání slouží pro plánování kapacit cyklostezek a pěších komunikací ve městech i pro sledování pohybu turistů v chráněných oblastech. Údaje o návštěvnosti jsou nezbytné pro efektivní rozhodování a zdůvodnění investic.

Prostřednictvím Partnerství, o.p.s. nabízíme profesionální sčítače cyklistů a pěších.

Ke sčítání pěších a cyklistů na cyklostezkách v přírodě i ve městech využíváme automatické sčítače Eco-counter. Tyto sčítače vynikají přesností sčítání, zaznamem směru pohybu a odolností proti vodě a prachu (IP68). Umí také odděleně sčítat cyklisty, pěší a automobily. Data ze sčítačů lze stahovat dálkově přes GSM a ke kvalitní analýze dat (až v úrovni hodin) slouží on-line aplikace Eco-visio. Sčítače Eco-counter ve světě využívají i nejznámější národní parky a metropole jako Paříž či San Francisko. V České republice jsme takto vybavili například národní park České ŠvýcarskoKrkonošský národní park nebo Baťův kanál.

Ke sčítání pěších a cyklistů na stezkách v chráněných krajinných oblastech a na singltrecích využíváme automatické sčítače TRAFx. Tyto sčítače vynikají jednoduchostí, snadnou instalací a nízkou cenou. Využívají se pro sčítání pěších, cyklistů na horských kolech a automobilů. Data ze sčítačů se odečítají na místě přes kabel a k analýze dat slouží aplikace Data Net.