Juraj Flamik

tel.: (+420) 515 903 118
e-mail: petr.kazda@nap.cz

Daniel Mourek
koordinátor Labské stezky, EuroVelo a mezinárodních projektů, viceprezident Evropské cyklistické federace
tel.: (+420) 736 747 361
e-mail: daniel.mourek@nap.cz

Luboš Kala
koordinátor monitoringu pěších a cyklistů, pronájem a prodej sčítačů Eco-counter
tel.: (+420) 777 184 172
e-mail: lubos.kala@nap.cz

Eva Kvapilová
koordinátorka Moravských vinařských stezek
tel.: (+420) 515 903 121
gsm: (+420) 608 337 137
e-mail: eva.kvapilova@nap.cz

Zdeňka Prokopová
PR a komunikace
tel.: (+420) 515 903 121
gsm: (+420) 777 688 334
e-mail: zdenka.prokopova@nap.cz

Cenu za přínos turistickému ruchu získal propagátor vinařské turistiky na jižní Moravě

Ředitel Festivalu otevřených sklepů, brněnského Vína z blízka i duchovní otec Moravských vinařských stezek – to vše je Juraj Flamik, který získal cenu „Srdce pro region“.
Cenu uděluje časopis Kam po Česku společně s Asociací turistických center. Jejím smyslem je ocenit regionální osobnosti po celé České republice za jejich přínos k rozvoji a propagaci regionu.
„Cena patří celé Nadaci Partnerství za otevřenost novým myšlenkám a trvalému propojování všech partnerů v regionu; kolegům v mém pracovním týmu za neutuchající tvořivost a energii vloženou do rozvoje našich projektů a také partnerům, se kterými v Jihomoravském kraji spolupracujeme, především Centrále cestovního ruchu Jižní Moravy, úřadu Jihomoravského kraje, Vinařskému fondu, Národnímu vinařskému centru, městům, obcím a v neposlední řadě mnoha vinařům a podnikatelům v cestovním ruchu,“ říká Flamik, který se věnuje především cyklistické a vinařské turistice, tématu sklepních uliček a marketingu.

Juraj Flamik pracoval po absolvování stavební fakulty v Bratislavě v památkové péči a jako člen ve Svazu ochránců přírody a krajiny. Mezi lety 1989 až 1992 byl ve vedení slovenského politického hnutí Veřejnost proti násilí, poté pracoval na Federálním Ústavním soudu. Od roku 1997 pracuje v Nadaci Partnerství a byl u vzniku takových projektů, jako jsou Greenway Praha–Vídeň, Moravské vinařské stezky, certifikace služeb pro cyklisty Cyklisté vítáni, Festival otevřených sklepů nebo Víno z blízka v Brně.

Cenu Srdce pro region uděluje redakci časopisu vždy jedné osobnosti z každého kraje. Letos tedy bylo oceněných celkem čtrnáct. Záměrem pořadatelů je ocenit regionální osobnosti, které se zasadily o rozvoj, popularizaci a propagaci dané turistické oblasti, regionu nebo stály u zrodu významného produktu v oblasti cestovního ruchu.