Bez domova v Otevřené zahradě

V Otevřené zahradě jsme i díky podpoře z Úřadu práce mohli na jaře tohoto roku dát práci paní Iloně, která před lety ztratila svůj domov. Neztratila ale touhu žít normálním životem. V Otevřené zahradě začala vypomáhat jako dobrovolnice, pak jako brigádnice (za symbolickou odměnu) a od jara tohoto roku (2017) je u nás zaměstnaná. Její život tak dostal nový směr.

Podpora pracovního místa z Úřadu práce však na jaře 2018 končí. Pomozte nám zabezpečit prostředky na pravidelnou minimální mzdu paní Ilony i pro zbytek roku 2018. Podpoříte tím nejen krásu Otevřené zahrady, ale hlavně návrat paní Ilony do společnosti, kde může žít běžným životem.

Práce v Otevřené zahradě jí přináší radost a pocit smyslu. Víme, že na její práci se můžeme spolehnout. Při práci v zahradě je pečlivá a práce jí těší. Jak sama říká: „Tady mezi těma kytičkama, tady jsem šťastná". Za příběhem paní Ilony je dobře vidět, jak křehká je hranice mezi tím - mít vše a být bez domova.

Podpořte paní Ilonu na Daruj správně

Den-darcu-01.png

Stromy svobody

Nezapomínejme na své kořeny. K oslavám 100. výročí vzniku Československa, které se uskuteční v roce 2018, pořádáme společně s podporou organizace Post Bellum, firmy Arboeko a dalších partnerů roční kampaň Stromy svobody 1918-2018.

Pomozte nám pečovat o Stromy svobody! Naši rodiče, prarodiče i praprarodiče je sázeli ve zlomových letech na počest vzniku demokratického státu v roce 1918. Jejich příběhy jsou i naše příběhy. Jsou to příběhy statečných a odvážných lidí, jejichž životy stojí pevně na demokratických hodnotách. Podobně jako stromy, které zasadili. Pomozte nám najít Stromy svobody a zajistit jejich odborné ošetření. O stromy – stejně jako o demokracii – totiž musíme pečovat.

S Vaší pomocí chceme

• najít příběhy 1918 Stromů svobody,
  • odborně ošetřit alespoň 100 z nich,
  • vysadit 2018 nových Stromů svobody.

Na jaře 2018 vaše příspěvky použijeme na podporu ošetření alespoň stovky Stromů svobody, na podzim poté na výsadbu nových Stromů svobody!

Podpořte kampaň Stromy svobody prostřednictvím Daruj správně

Den-darcu-01-(1).png