Nabízíme služby na míru

• Vytvoříme harmonogram přípravy programu rozvoje obce (PRO), ustavíme a efektivně povedeme koordinační skupinu
  • Vyhodnotíme současné dlouhodobé záměry obce
  • Uspořádáme plánovací setkání s veřejností ke stanovení SWOT analýzy, společné vize; budeme diskutovat nad územím obce, tvořit mapy klíčových lokalit a specifikovat projektové záměry
  • Zrealizujeme dotazníkové šetření k ověření výstupů z plánovacích setkání
  • Všechny podklady zapracujeme do analytické a návrhové části PRO
  • Na základě potřeb a priorit občanů a vedení města navrhneme specifické cíle, opatření a projektové záměry včetně časového harmonogramu
  • Uspořádáme veřejnou diskuzi k pracovní verzi PRO, na které budou moci občané komentovat a připomínkovat první návrhy
  • Program rozvoje obce dopracujeme do finální podoby a nachystáme podklady pro propagaci

V čem se lišíme od konkurence

Po celou dobu vypracování strategie klademe důraz na zajištění vzájemné komunikace s veřejností a zainteresovanými skupinami. Naše zkušenosti potvrzují, že strategický plán, který je aktivně a průběžně vytvářen komunitním způsobem, tedy za spoluúčasti veřejnosti a klíčových zainteresovaných skupin, formuje takové projekty, které vedou ke skutečnému rozvoji obce.

5 dobrých důvodů, proč mít Program rozvoje obce

• získáte koncepční dokument shrnující představu dlouhodobého rozvoje obce (5-15 let), který přesahuje jedno volební období
  • získáte návod, jak propojit územní a strategické plánování a podklad pro zadání územního plánu obce
  • získáte podklad pro odůvodnění grantových žádostí a žádostí o dotace (evropské, státní a krajské), na jednotlivé záměry obsažené v programu rozvoje obce