Částkou 250 Kč (u pražských běhů) a 100 Kč (u regionálních běhů) podpoříte například obnovu ovocných alejí kolem polních cest, stromořadí podél cyklostezek, parků a obecních sadů. O tom, kde se peníze využily, vás budeme informovat vždy na začátku roku e-mailem.

I díky vám se zlepší péče o stromy v naší krajině a městech, a tak budete moci běhat i odpočívat v hezkém a zdravém prostředí.

Děkujeme!

Registrace na www.runczech.com

Projekt Běžte pro stromy v roce 2017

Výsadbu a ochranu stromů v roce 2017 podpořilo 657 českých i zahraničních běžců závodů RunCzech. Podařilo se nashomáždit více než 100 tisíc korun, které jsme rozdělili mezi výsadby dřevin na 4 místech republiky - v Kopřivnici (Moravskoslezský kraj), Račiněvsi (Ústecký kraj), Merbolticích (Ústecký kraj) a Podbřežicích (Jihomoravský kraj). Podařilo se obnovit dva obecní sady starých krajových odrůd, vysadit lipovou alej a doplnit jeřáby do parku. Celkem dobrovolníci z řad místních obyvatel vysadili 111 nových stromů

Podrobnější závěrečná zpráva (doplníme v lednu 2018)

Fotografie  projektů uskutečněných v roce 2017 si můžete prohlédnout ve fotogalerii nahoře.

Stáhněte a prohlédněte si videa z jednotlivých výsadeb:

Výsadba v Kopřivnici
Výsadba v Podbřežicích